sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kuusenkoristeita: joulupallot

Näihin joulupalloihin on käytetty styrox- palloa, jouluista kangasta ja hopeaa narua sekä apuvälineenä mattoveitseä.

Aluksi styrox-pallo jaetaan kahdeksaan samansuuruiseen lohkoon. Lyijykynällä piirretään apuviivat ja sen jälkeen mattoveitsi painetaan viivojen mukaisesti noin sentin syvyydeltä. Leikataan halutusta kankaasta kahdeksan lohkonmuotoista (n.0,5 cm suurempi, kuin lohko) palasta ja mattoveitsen terän tylpällä puolella painetaan kangas vakoon. Oikean kokoinen kangas lohkoon on helpointa tehdä niin, että otetaan reilusti suurempi kangas, painetaan se siististi rakoon, leikataan ylimääräiset kankaat ympäriltä pois (niin paljon, kuin saksilla sitä saa) sitten otetaan kangas pois lohkosta ja näin on saatu oikean kokoinen malli.

Hopeanvärinen naru laitetaan saumojen päälle ja sidotaan. Itse teen 2-3 rusettia päällekäin ja vielä samasta narusta kiinnitysnarun. Joskus täytyy käyttää nuppineuloja apuna, jotta naru pysyy paikoillaan.


Ihania ja suloisia palloja. Näitä voi tehdä minkä värisenä haluaa, narut voivat olla minkä värisiä tahansa. Nopeita sekä helppoja toteuttaa! Itse tein näitä tänä vuonna neljä kappaletta koristamaan kuusta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti