sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Nukkekotiremontti: makkari

Noniin, tyttöseni sai joululahjaksi nukkekodin, käytetyn sellaisen, joka oli jäänyt mummolan vaatehuoneen hyllylle pölyttymään. Tämä on tämmöinen lundbyn nukkekoti, jossa on toimivat sähköt. Oikein mainio lahja! Sen verran vanha nukkekoti kuitenkin oli, että lattiapinnat oli kuluneet ja osittain repeilleet, seiniltä oli lähtenyt paloja tapettia pois ja tauluja oli liimailtu minne sattuu. Ja sisutus oli jämähtänyt jonnekin 80- luvulle ;)

Tämähän tiesi siis ihanaa askarteluhaastetta! Päätin tehdä nukkekodin sisustalle täysremontin ja näin se eteni: 

Makuuhuoneesta aloitin:

Makkari ennen:


Lattia oli karmiva ja seinät myös :) Maalasin lattian valkoiseksi ja seinät pinkiksi askarteluun sopivalla akryylimaalilla. Päätyseinän tapetoin vielä kukkakuvioisella läpikuultavalla valkoisella askartelupaperilla/ kuitupaperilla siis kiinnitys tapahtui paperiliimalla!Ajattelin jättää huoneen tällaiseksi ja mietin, että maalaan kaikki nukkekodin lattiapinnat valkoisella, mutta ei se sitten tuntunutkaan hyvältä ajatukselta.
Huone vaikutti jokseenkin tökeröltä. Seinät oli kivat, mutta lattia ei miellyttänyt. Lähdettiin käymään Kärkkäisellä ja sieltä löysin askartelupapereita, joissa oli erilaisia puupintoja. Valkoista puuta sekä hirsikuvioinen. Mies päätti ja valitsi hirsikuvioisen paperin ja siitä tein sitten lattian ja olen erittäin tyytyväinen tähän valintaan!


Huoneesta tuli oikean huoneen näköinen :) Ja lattiavalinta oli ihan nappivalinta! :) Vielä kalusteet paikoilleen ja avot :) Tarkoitus on tehdä myös verhotangot ja verhot.


Sängyn vieressä on muhkea neulahuovutettu valkoinen matto ja päätylattialla on neulahuovutettu koiran peti :) Vaatekaapin päällä huonetta koristaa puinen pieni veturi.

Hauska pieni projekti, nopea tehdä ja lopputulosta voisi ihastella vaikka kuinka kauan! :) Seuraavana vuorossa keittiö, josta tulikin aivan upea! Siitä lisää myöhemmin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti