keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kierrätystä vaatteissa!

Tämä takki on ensimmäinen kierrätyskankaasta tehty takki. Ja arvatkaapas, mistä tämä on tehty? :) 
Isukin vanhoista farkuista, jotka oli menossa roskiin! Ei sanat riitä kertomaan, kuinka ylpeä tästä olen! Ensinnäkin sen vuoksi, että tämä on toinen vetoketjullinen vaate, mitä olen ikinä tehnyt ja toiseksi tämä on ensimmäinen kierrätyskankaasta tekemäni vaatekappale!


Tämän kaavan pohjalla on ottobren velourhupparin ohje, jota muokkasin jonkinverran. Ensinnäkin siinä mallissa ei ollut hihansuissa resoreita, itse halusin ne kuitenkin lisätä, jotta saadaan farkusta vähän leikkisämpi ja tyttömäisempi sekä kevyempi. Hupun reuna ei myöskään ollut ohjeessa resorilla tehty, senkin tein ominpäin :) Ja sydäntaskut lisäsin myös ohjeen ulkopuolelta. Huolittelin takin helman sekä hihansuut kaksoisneulalla (pinkki/valkea lanka) sekä sydäntaskut kiinnitin taso-ompeleella! Sydäntaskuissa on vahvikkeena pinkin toisella puolella farkkukangasta sekä niiden välissä on vielä kiinnisilitettävää tukikangasta.

Kuvista voitte siis nähdä tyypillistä miesten farkkua, jossa kuluneita, miltei puhkirikkinäisiä kohtia. Hupun päässä on taskupaikan kohdalta otettua kangasta, siksi tummempi pläntti. Mutta niin se vain nätisti taipui noin 104 senttiseksi pikkutytön takiksi! 

Aivan ihana! Ei kait tässä mulla muuta :) Olen ylpeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti