Askartelua

Askarteleminen on aina ollut mulle tärkeä juttu! Omaa luovuutta on mahtavaa haastaa erilaisten töiden parissa. Olen tehnyt paljon kaikenlaisia askarteluhommia, esimerkiksi kaikki kortit tulee aina väkerrettyä itse!

---------Vuoden 2014 ystävänpäiväkortit :) Pinkki kartonki, siihen päälle erilaisia koristepapereita, tässä on kahdenvärisiä, tein myös muunkin värisiä. Pieni pyykkipoika, jonka päälle oli liimattu sydän (tiimarista) ja siihen kiinni leimasimella tehty sydänkuvio valkoiseen helmiäiskartonkiin. Osan kuvioista leikkasin näin kuvion muotoon ja osan leikkasin ihan vaan suorakulmion muotoiseksi, eli en noiden rajojen mukaan. Molemmilla tavoilla tuli oikein näpsäkät! :) Kummipojalle tein vielä sellaisen mallin, jossa ei ollut sydänpyykkipoikaa, kun se ei mahtunut kuoreen lahjan kanssa! Sievä siitäkin silti tuli :)

-----------


Kaverin tyttären 1-vuotissynttärikortti :) Käytän aika paljon netistä tulostettavia kuvia korttien hahmoina ja tämäkin on netistä tulostettu ja paintissa värjätty ja tuunattu kuva. Korttipohjaan kiinnitin sievänvärisen pallokuosisen paperin, jonka päälle onnitteleva nalle. Nallen korvalle kiinnitin vielä satinirusetin :) Helppoa!
-----------

Tässä olisi joulun 2013- korttimalli :) Ruskea kartonkipohja, jonka päällä on 50-luvun lasten satukirjasta sivu (löytö kirpparilta), jota värjäsin kullanvärisella leimasinmusteella vanhan näköiseksi. Alaosassa kultainen pieni kartonki, johon liimasin kellertävälle paperille leimasimella tehdyn Hyvää Joulua toivotuksen. Sitten vielä kuviopainajalla painelin kultaisia lumihiutaleita, joiden keskustoja kruunasi kimalleliimatippa, jotka itseasiassa mieheni tipautteli :) Kortin takapuolella on sitten vielä värssy joululaulusta :) Helppo ja nopea ja näitä taisin tehdä 25 kappaletta :D

----------

En oikein välitä kynttelikköjen rumista vihreistä havu/käpy koristeista, joten heitin rumilukset roskiin ja tuunasin omat tilalle. Käytin tässä mustaa metallilankaa sekä valkeita ja kirkkaita lasihelmiä :) Noin läheltä katsottuna ei välttämättä hivele näköaistia, mutta kaukaakatsottuna sekä valo päällä, aivan ihastuttava! Näin sain vanhasta kyntteliköstä modernimman version :)

---------

Vanhoista sillipurkeita sai nopeasti nätit purnukat! Liimasin tilkkukankaita sekä samettinauhaa kanteen kiinni ja toisen purkin sisälle laitoin karkkeja ja toisen purkin sisälle kaakota sekä minivaahtokarkkeja, joita voi sitten kauhoa halutun määrän kuumaan maitoon, siis herkkukaakaota! :) Näitäkin purkkeja tein paljon, joista sitten unohdin ottaa kuvia, mutta samalla periaatteella oikein nättejä pieniä lahjoja :)

--------

Papalle tein kalenterin kartongista ja valokuvista. Tulostin vuoden 2014 kuukaudet ja valokuvina on kuvia papasta ja tytöstä sekä pelkästään tytöstä. Esimerkkinä syyskuun valokuva, jossa on pappa ja tyttö "rattorissa" :) Kuulosti olevan kovasti mieleinen lahja! Helppo tehdä ja saa persoonallisen kalenterin :)

----------


Siinä olis sitten itsetehty reseptikirja äidille :) Tein tällaisia samanlaisia, mutta pienempiä muistikirjoja joululahjaksi perheelle. Nämä on tehty pahvista, johon on liimattu erilaisia askartelupapereita. Sisäsivut ovat pinkkiä tulostuspaperia, johon tulostin valmiin viivaston, siihen on sitten helppoa kirjoitella parhaita reseptejä! Renkulat ovat sinooperista kansion sitomiseen tarkoitettuja renkaita :)


Kummityttö sai myös oman kirjasen, mutta isomman, A-4 kokoisen :) Tästä tuli tytön piirrustuskirja :)

-------

Tyttäreni 1-vuotis kutsukortti! :)

Kaverit sai tyttövauvan, niin tein kortin hänelle :) Pupukuvat on tiimarista!

-------

Tein siskolle kuusenkoristeita joululahjaksi, vaikka ne taidettiin iltalehden sivulla rankata yhdeksi huonoimmista joululahjoista, mutta toiveita on pakko yrittää noudattaa :) Nämä on tehty styrox- palloista, tilda-kankaasta, nuppineuloista ja hopeaisesta koristenauhasta ja ainoana apuvälineenä tarvii olla mattoveitsi :) Mattoveitsellä painetaan styroksiin kahdeksan samankokoista lohkoa n. 1cm syvyisesti ja veitsellä painetaan lohkonmuotoinen kangastilkku rakoihoin. Nauha kiedotaan rakojen myötäisesti ja kiinnitetään nuppineuloilla :) Tarkemmat ohjeet löytyy v. 2013 ihana käsityölehdestä.

--------

Nämä joulukuusen koristeet tein myöskin siskolle lahjaksi. Nämä on tehty askartelumassasta. Massa kaulitaan n. 0,5-1,0 cm paksuiseksi ja siihen kaulitaan pitsiliina kiinni, joka irroitetaan varovasti ja näin se jättää massan pintaan sievän pitsikuvion. Piparimuotilla painetaan haluttuja kuvioita, tässä on tähtiä ja pillillä taikka grillaustikun tylsällä päällä tehdään pienet reiät sakaraan ja kuvio annetaan ilmakuivua. Koristelin koristeet vielä lasihelmellä ja samalla hopeoidulla narulla, jota käytin palloihin :) Oikein sieviä ja nopeatekoisia! Tarkemmat ohjeet löytyy myös ihana käsityölehdestä 2013. Askartelumassan sijastahan näitä voi tehdä esim. cernit-massasta taikka vaikka taikataikinasta!

--------

Laminointikone oli paras ostos taas pitkään aikaan! Sillä on myös tehty paljon kaikenlaisia juttuja, kuten kortteja! :) Tässä on kirjanmerkki, jonka pappa sai lahjakirjan välissä. Merkissä on tytön kuvia molemmin puolin, kätevä ja tarpeeksi iso merkki, ettei heti mene hukkaan ja pappa saa aina ihastella pienen kuvia :)

---------Pappa sai papanpäivänä tämmöisen kortin :) Hyvin yksinkertainen itse tehdä sekä tyylikäs :) Kun itse tekee tuon "koristepaperin" kartongin päälle, niin siitä saa juuri sellaisen, kuin itse haluaa! Word käyttöön ja mielikuvitus liikkelle! Toinen pappa sai myös samantyylisen kortin :)

--------


Tämmöisestä tavara(roju)läjästä tekasin joulukalenterin :) Tuota juutti"paperia" en käyttänyt, vaan kultaista kartonkia. Mutta aikalailla kaikkea muuta tuli käytettyä! Uuden käyttötarkotuksen sai mm. kirpparilta löydetty 50-luvun vanhan satukirjan sivut, lahjaksi saatu lasten runokirjan kannet ja tietenkin tulitikkuaskit. Ja lopputulos olis tässä:


Idean tähän sain tämän vuoden Ihana-joululehdestä, jossa oli kuva tämän mallisesta kalenterista. Käytin itse isoja tulitikkuaskeja (siinä oli käytetty pieniä askarteluun tarkotettuja askeja) ja tietenkin tein siitä omannäköisen. Toivottavasti tästä olis tyttärelle moneksi jouluksi iloa kalenterin merkistä ja yllätyksenä voikin sitten olla melkein mitä vain rasiaan sopii, eikä vain pelkästään sitä pahaa kalenterisuklaata! :)

1 kommentti:

  1. ihana idea!!!pitäisi itsekkin tehdä tuollainen!!!!<3

    VastaaPoista