lauantai 25. helmikuuta 2012

Kasvatustieteen kandidaatti!

Aika on mennyt nyt kuin siivillä! En ole ehtinyt/muistanut päivitellä täälläkään omia tekstejäni :) noh, jospas nyt olis aika. Käsitöitä en ole tällä hetkellä tehnyt ollenkaan. Oma olotila ei ole ollut paras mahdollinen ja sillon ei kannate tehä töitä, jos tuntuu ettei nappaa! Käyn niin tuulella kun käsitöistä puhutaan. Joskus saattaa olla monen viikon ja kuukauden tauko ja sitten taas teen lähes taukoamatta :)

Kun löydän hyvän ohjeen johonkin työhön, niin harvoin käytän sitä lankaa, mitä ohjeessa sanotaan. Tärkeää on muistaa verrata ohjeen neuletiheyttä langan tiheyteen. Kun ne ovat suurinpiirtein samat, niin silloin työstä tulee oikean kokoinen. Itselläni on vihko, mihin merkkaan aina jokaisesta langasta neuletiheyden, eli lasken silmukat kymmenen senttimetrin matkalta, ja merkkaan myös ylös puikkojen koon. Eli silläkin on merkitystä. Joskus ohjeessa saatetaan käskeä käyttämään puikkoja 3, mutta itse saatan käyttää 3,5, jos neuletiheys vastaa omaa käsialaa. Olen myös joskus laskenut suhdelukuja, että kuinka monta prosenttia täytyy ohjeen silmuikoista pienentää, jotta voi käytää jotakin tiettyä lankaa. Jos ohje sanoo, että tiheys on 19 ja oman käsialan mukaan luku olisi 26, niin lasken sen suhdeluvun, kuinka monta prosenttia täytyy pienentää tai suurentaa ohjeen silmukkalukuja. Matikkaahan tämä käsitöiden tekeminenkin monesti on :D

Niin ja valmistuin tosiaan kasvatustieteen kandidaatiksi Oulun yliopistosta :) Pieni välietappi käytynä, vaikka maisterin opinnot ovatkin jo täydessä vauhdissa menossa eteenpäin!

Semmoista mun elämään kuuluu tällä kertaa :) jospas ottais itteä niskasta kiinni ja kävis täälläkin hieman useammin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti