maanantai 29. joulukuuta 2014

Kuusenkoristeet: lumihiutaleet/tähdet?

Nämä koristeet on tehty kuumaliimalla, puisilla pyykkipojilla ja askartelumaalilla. Tämä ohje oli vuoden 2014 ihana käsityölehdessä :) Tein tähtiä isoilla pyykkipojilla sekä askarteluun tarkoitetuilla pyykkipojilla.


 Elikkäs, puiset pyykkipojat hajotetaan kahtia ja liimataan kuumaliimalla takaisin yhteen sileät reunat vastakkain. Sen jälkeen liimataan kaksi palasta päistään kiinni, kaksi niihin kiinni, saadan x:n muotoinen pala. Sen jälkeen "nurkkiin" liimataan vielä yhdet sakarat, jolloin saadaan kahdeksansakarainen tähti.
Maalasin kuivuneet tähdet valkoisella askartelumaalille ja ripottelin päälle valkoista kimallejauhetta. Kuumaliiman kanssa pitää olla varovainen, varsinkin kun liimailee pieniä pyykkipoikia. Liima tursuilee saumoista, joten niitä täytyy varovasti huolitella liiman ollessa vielä juoksevaa, muuten liima jämähtää könteiksi, kuten minulla kävi! :)
En käyttänytkään isoja tähtiä tai lumihiutaleita, miltä nämä nyt enemmän näyttää, joulukuusessa, koska ne olivat kertakaikkiaan liian suuria! :) Mutta nämä pienet olivat juuri sopivia pieneen kuuseen :) Helppoja tehdä! Kannattee kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti